LIFESTYLE

10 INPAKTIPS VOOR EEN STEDENTRIP!

Vorige week ging ik voor een aantal dagen naar het mooie Parijs en dit bracht me op het idee om met jullie mijn inpaktips te delen! Ga je binnenkort op stedentrip of gewoon een weekend naar een vriendin en heb je altijd moeite met inpakken? This girl helps you out!

Ik ga er dus van uit dat je alleen een handbagage-koffer meeneemt. Dit doe ik ook. We gingen in de auto maar ik probeerde alles in mijn kleine koffertje te krijgen, en dit is redelijk gelukt op een jas na.

1 Pak eerst de belangrijkste spullen in

Zoals je paspoort, eventueel reispapieren en je portemonnee. Ik stop deze vaak in een klein tasje die ik op mijn lijf draag, wat me brengt op tip 2!

2 Neem een klein tasje mee

Naast mijn koffer neem ik een klein tasje mee. Geen grote shopper omdat ik van plan ben veel spullen te gaan kopen, hier krijg ik namelijk altijd spijt van omdat ik het gevoel heb dat ik met de tas sleep en soms uiteindelijk toch niet veel koop. Ook is een handtas diefstalgevoeliger dan een crossbody-tasje die je op je lijf draagt. Als je wel iets koopt, kun je er altijd wel een tasje bij krijgen/kopen.

3 Pas je kleding aan op het weer

Dat zomerjurkje hoeft echt niet mee naar Berlijn in de winter 😉

4 Trek zo veel mogelijk kleding aan tijdens het reizen

Een winterjas neemt super veel ruimte in beslag in je koffer, dus deze trek je gewoon aan. Hetzelfde geldt voor een sjaal of die dikke trui. Ook kijk ik altijd naar welke schoenen het meeste ruimte in beslag nemen, ook deze trek ik aan. Het kan zijn dat je dan iets te warm gekleed bent, maar hé onderweg kun je altijd iets uit trekken 😉

5 Neem geen fullsize beautyproducten mee

Ik heb eigenlijk altijd een reistoilettasje met lege flesjes in huis die ik kan vullen met mijn lievelings-beautyproducten. Dit scheelt zo veel ruimte! En het is niet eens toegestaan om meer dan 100 ml per product mee te nemen in je handbagage als je gaat vliegen. Naar de Hema dus voor een reistoilettasje! Dit tasje zorgt er trouwens ook voor dat mochten de flesjes gaan lekken, het in het tasje lekt en niet in je koffer.

6 Neem schoenen mee die lekker lopen

Zo belangrijk deze! Ik heb namelijk al een paar keer de fout gemaakt om schoenen mee te nemen die vooral mooi waren, maar minder lekker liepen. Over het algemeen loop je tijdens een stedentrip best veel dus houd hier rekening mee en neem dus niet je pas gekochte dr. Martens mee 😉

7 Rol je kleding op

Dit scheelt veel ruimte en zorgt ervoor dat je kleding minder kreukt.

8 Stop kleinere items in je schoenen

Ik zelf vul mijn schoenen met sokken zodat ook deze ruimte goed benut wordt.

9 Gooi niet al je sieraden los in je koffer

Het veroorzaakt zoveel irritatie als je kettinkjes in elkaar geknoopt zitten (kenner hier). Wees dus verstandig en gebruik een rietje bij je kettinkjes. Doe het rietje door je kettinkje heen en maak de sluiting vast. Als je losse oorbellen mee wilt nemen, gebruik dan een knoop en steek de oorbellen door de knoopsgaatjes en doe vervolgens het achterstukje er op.

10 Maak setjes

Bedenk van te voren welke setjes je wilt gaan dragen, anders bestaat er een grote kans dat je onnodig te veel kleding meeneemt.

 

Succes en have fun!

 

 

 

2 thoughts on “10 INPAKTIPS VOOR EEN STEDENTRIP!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *