BEAUTY

MIJN FAVORIETE (DIERPROEFVRIJE) PRODUCTEN EN MERKEN!

Naast fashion houd ik ook heel erg van beauty, maar ook van dieren. Helaas is dit niet altijd goede combi..

Tot een jaar geleden kocht ik echt heel veel make-up en alles wat er mee te maken had. Tot ik bij mezelf nadacht wat ik allemaal uitgaf aan deze spullen die ik totaal niet nodig had. Ik kan toch geen 50 lipsticks tegelijk op. Hier minderde het dus al. (Ik lijk trouwens wel verslavingsgevoelig in mijn laatste blogposts, maar dat valt allemaal mee hoor, haha)

Het echte keerpunt kwam echter een paar weken geleden toen ik me ging verdiepen in dierproeven. Iets waar je je eigenlijk helemaal niet in wilt verdiepen.. Ik heb tot mijn grote spijt altijd maar de rug die kant op gekeerd omdat ik er niks van wilde weten. Maar eigenlijk liep ik weg voor de realiteit. Hetzelfde geldt voor het eten van vlees, tot een half jaar geleden deed ik hiermee het zelfde. Ik at het tegen beter weten in en liet me bijna overtuigen door de mensen om mij heen. ‘Ach, als er nou 1 iemand stopt met het eten van vlees helpt het toch niet’.
Maar zo werkt het niet! Ik eet sinds maart geen vlees meer en begon me hierdoor steeds meer schuldig te voelen over het kopen van beautyproducten die zijn getest op dieren.

Ik heb de knop omgezet en heb besloten om ook geen geld meer uit te geven aan merken die meedoen aan deze wrede testen. Ik begrijp echt niet dat dit in 2017 nog kan en het is echt niet nodig, er zijn zoveel fijne merken met de mooiste producten die niet op dieren zijn getest.
Vandaag deel ik mijn favoriete producten en merken met jullie.
Ik heb de producten in volgorde van aanbrengen neergezet.

 

Lait-Crème van Embryolisse
Een heerlijke crème die niet vet is, maar wel lekker voedend voor de droge huid. Kan gewoon als dagcréme gebruikt worden maar ook als primer onder je make-up.
Verkrijgbaar bij douglas via deze link.

 

Foundation van Kiko
Hier verkrijgbaar.In mijn zoektocht naar een goede dierproefvrije foundation heb ik deze gekocht, en hij bevalt echt goed! Dekkend maar zit niet als een dikke laag op je gezicht, en een fijn prijsje en je krijgt er ook nog eens een kwastje bij. Aanrader dus! Hier verkrijgbaar. Ik heb zelf de kleur 15 Warm Beige.

 

Anastasia brow wiz
Ik was zoo blij toen ik er achter kwam dat mijn favoriete wenkbrauwproduct dierproefvrij is! De brow wiz vind ik echt een fijn product omdat het de vorm heeft van een potlood, maar niet het effect. Ik vind het effect van een potlood namelijk vaak te scherp. Ik heb ook de dipbrow geprobeerd maar dit vond ik niet een heel mooi effect hebben bij mij. Je kunt de brow wiz kopen via deze link. Ik gebruik zelf de kleur Medium Brown.

 

Mattifying powder van Catrice
Een fijne poeder van een fijn budgetmerk die gewoon bij Kruidvat verkrijgbaar is! Hij is transparant, dus zonder kleur wat ik handig vind want dan heb je nooit de verkeerde. Hij doet zijn werk goed! Mocht je te lui zijn om naar Kruidvat te gaan, je kunt hem ook bestellen.

 

Naked 2 van Urban Decay
Een aankoop waar ik vanwege de prijs wel even over heb getwijfeld, maar zo blij mee ben! Het naked 2 palette van Urban Decay. Ik gebruik hem bijna dagelijks, de ene kleur iets vaker dan de ander zoals je kunt zien. Je koopt hem hier.

 

Hema extreme volume mascara
Een fijne mascara voor een fijn prijsje! Ik hou sowieso van de Hema, ik koop hier best veel. Toen ik las dat de beautyproducten van de Hema ook dierproefvrij waren was ik dus erg blij! Je koopt deze mascara in de winkel of online via deze link.

 


Kiko water eyeshadow
Dit is officieel een oogschaduw, maar ik gebruik hem als highlighter. Het is de kleur 208 light gold en hij is echt prachtig! Ook heeft hij een fijn prijsje. Je koopt hem hier. 

 

Kiko unlimited double touch
Nog een favoriet van Kiko! Dit is een combinatie van lippenstift en lipgloss. Hij blijft erg lang zitten en de kleur 103 vind ik heel mooi. Je koopt hem hier.

 

Catrice beautifying lip smoother
Een superfijne lipgloss met een natuurlijke uitstraling. Ik gebruik de kleur 020 apricot cream. Dit is een nude tint. Ik heb hem zelf in de Kruidvat winkel gekocht een tijdje geleden maar kan hem op de site niet vinden. Ik heb hem alleen hier gevonden, bij een webshop die ik persoonlijk niet ken.

 

Urban decay all nighter setting spray
Een fijne spray om je make-up ‘vast’ te zetten. Dit is dus de laatste stap van mijn make-up routine. Ik vind het een hele fijne setting spray alleen hij ruikt niet zo lekker, wat een beetje jammer is.. Je koopt hem hier.  Ik zie dat de verpakking een update heeft gekregen! 🙂
Hij is niet goedkoop maar ik vind dat hij wel het geld waard is. Je doet er ook best lang mee.

 

Fudge violet toning shampoo
Alweer het laatste product van mijn favorieten! Geen make-up maar haarverzorging.
Ik vind dit de beste zilvershampoo die er is, en ik heb er meerdere getest.
Dit is de enige die echt effect geeft bij mij, terwijl ik hem maar een minuut of 2 in laat werken, en 1 keer per week gebruik.
Als ik hem langer in laat trekken wordt mijn haar echt grijs!
Ook top dat op de achterkant staat dat Fudge tegen het testen op dieren is. Je koopt deze fijne zilvershampoo hier. 

Dat waren mijn favoriete producten. Je kan mijn favoriete merken nu denk ik ook wel raden, maar ik zet ze toch even op een rijtje!

Mijn favoriete cosmeticamerken die dierproefvrij zijn:
– Kiko
– Rituals
– Urban decay
– The body shop
– Catrice
– Essence
– Fudge
– Kruidvat huismerk
– Lush
– Real techniques
– Sleek
– theBalm
– Hema
– Anastasia

Zoals je ziet, er is echt nog genoeg keus! Ik heb nog nergens moeite mee gehad om iets dierproefvrij te vinden. Ik ben alleen nog op zoek naar diervriendelijke parfums. Tips zijn welkom!

De merken die ik het meeste ga missen die helaas niet dierproefvrij zijn:
– Mac (vooral de lipsticks)
– Lâncome (parfum)
– L’oreal (make-up en haarproducten)
– Roberto Cavalli (parfum)
– Victoria’s Secret (de geurtjes en lipgloss)

Als ik twijfel of een merk dierproefvrij is, check ik deze site.

Ik hoop dat deze blog ook jullie laat nadenken waar jullie je geld aan uitgeven.
Bepaalde mensen zullen dit niet begrijpen en ook dat is prima, maar sta er gewoon eventjes bij stil. En verder vind ik dat iedereen gewoon moet doen waar hij/zij zich goed bij voelt!

(In sommige blogposts van mij zie je nog producten die helaas niet dierproefvrij zijn, die heb ik gekocht toen ik hier nog niet mee bezig was. Ik ben nu op zoek naar diervriendelijke vervangers! Zodra ik deze heb gevonden, laat ik dit weten!)

5 thoughts on “MIJN FAVORIETE (DIERPROEFVRIJE) PRODUCTEN EN MERKEN!

    1. Hey Lisanne!
      Wat jammer dat je gevoelig bent voor zoveel producten. Dan moet je het dus vooral hebben van merken die alleen natuurlijke ingrediënten toevoegen, en echt getest zijn door mensen met allergieën. Volgens mij is Embryolisse wel zo’n merk, maar qua make-up is dat wel heel lastig.. Hier kan ik je helaas niet mee helpen gezien ik zelf wel een redelijk makkelijke huid heb..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *