LIFESTYLE

IT’S A GIRL!

Ja jongens, jullie lezen het goed. We krijgen een meisje, een dochter! Ik had dit zo niet verwacht! Ik ben nog steeds aan het bijkomen van een hele leuke shock..

Afgelopen donderdag was het zover, de echo voor de geslachtsbepaling. De nachten ervoor heb ik veel dromen gehad, de ene nacht zou het een meisje zijn en de andere nacht een jongen. Ook nachtmerries dat mijn zus die de ballon zou vullen per ongeluk de confetti die op de grond was gevallen niet had opgeruimd, daar zou de leuke gender reveal dan gaan..

Samen met mijn moeder en beste vriendin ging ik naar de echopraktijk. Helaas kon Efraïm er niet bij zijn vanwege zijn werk, maar mijn moeder en vriendin vonden het helemaaal niet erg om mee te gaan!
Eenmaal aangekomen konden we direct genieten van een mooi beeld van de baby. Je zag duidelijk het ruggengraatje, het hoofdje, handjes, beentjes en niet onbelangrijk: een kloppend hartje!
Toen we alles rustig hadden bekeken was het tijd voor de echoscopiste om te kijken naar het geslacht. Mijn moeder, vriendin en ik deden onze ogen dicht maar al gauw bleek dat de baby er niet goed voor lag. Een lekker koppig kindje, in de kleermakerszit met de handjes voor het geslachtsdeel. Ik kreeg de opdracht om te springen en schudden om de baby wakker te maken zodat het er beter voor zou gaan liggen. Helaas deed het de baby niks, bleef gewoon lekker liggen zoals het lag. Uiteindelijk ben ik op mijn zij gaan liggen en hierdoor nam de baby een andere houding aan en kon ze eindelijk het geslacht bestuderen. Daar zaten we dan, allemaal met onze handen voor de ogen.. Ik om bevestiging vragende of ze het wel goed kon zien, en of het wel duidelijk genoeg was.. Want stel je voor dat het bij de 20 weken opeens een ander geslacht blijkt!
Gelukkig heeft de echoscopiste het goed kunnen zien en gingen wij met een berg aan echofoto’s en een envelop naar huis. Deze envelop was verzegeld en hier stond in of wij een jongen of meisje verwachten, met de echofoto’s van het geslacht als bewijs. Ik kan jullie vertellen, het was heel lastig om de envelop thuis niet alvast open te scheuren! Gelukkig kon ik het opbrengen en heb ik me gestort op de voorbereidingen van het feestje.

’s Avonds kwam Efraïm thuis, druppelden de mensen binnen en begonnen de zenuwen op te lopen. Eigenlijk slaat het nergens op, want beide geslachten waren goed geweest, maar ik was gewoon zo benieuwd! Mijn zus had inmiddels de ballon gevuld en toen was het moment eindelijk daar. Efraïm hield de ballon vast en ik prikte hem door, en toen was het een grote explosie van ROZE confetti! Iedereen gilde en was door het dolle, waaronder ik zelf (als je benieuwd bent naar onze reactie, er staat een filmpje op mijn instagram). Ik had dit zo niet verwacht zoals jullie in de vorige blog ook konden lezen! Ook de meeste familieleden en vrienden hadden een jongen gegokt. Echt grappig om te zien dat je gevoel het helemaal mis heeft. Ik was, en ben nog steeds, blij verrast en heb direct een aantal meisjesdingen geshopt.. Je begrijpt dat ik dat niet kon laten! Ik heb zo’n zin om mijn mini-me te ontmoeten! En ook Efraïm kan niet wachten!

Liefs, Manon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *