LIFESTYLE

MIJN PARIJS TIPS EN HOTSPOTS!

Parijs is één van mijn favoriete steden in Europa geworden. Echt een stad waar geweest móét zijn. Je kunt er alles en er hangt zo’n fijne sfeer.. Ik zou er kunnen wonen! Plus je bent er zo vanuit Nederland, met de Thalys of gewoon met de auto.  Ik heb een aantal tips en hotspots verzameld die ik graag met jullie deel.

Natuurlijk zijn de ‘standaard’ bezienswaardigheden leuk om te bezoeken, maar er is zoveel meer! Lees mee met mijn tips en hotspots.


DE EIFFELTOREN

Deze mag je natuurlijk niet missen als je in Parijs bent. Het is er erg toeristisch maar het blijft een prachtig gezicht. Mocht je het leuk vinden om er in te gaan, is dit mogelijk, je kunt zelfs helemaal naar de top. Houd wel rekening met een lange wachtrij. Persoonlijk vind ik dit al snel zonde van mijn tijd. In de avond is het ook leuk om naar de Eiffeltoren te gaan omdat elk uur op het hele uur de lichtjes gaan knipperen.

LOUVRE + PARK (TUILERIES GARDEN)

Het Louvre is het grootste museum ter wereld. Die moet je dus ook gewoon gezien hebben! Ik zelf heb weinig met musea dus ben er niet in geweest. Houd er ook rekening mee dat er vrijwel altijd een lange rij is voor de entree, maar goed, dan kun je wel de Mona Lisa bewonderen!

Naast het Louvre is een erg mooi park genaamd Tuileries garden. Hoe lekker is het om daar lekker rond te lopen met het Franse zonnetje op je gezicht?! Vanaf Louvre kun je dus door het park heen lopen en uiteindelijk kom je bij Place de la Concorde uit, dit is een plein waar een groot reuzerad staat en vanaf hier loop je makkelijk naar de Champs-Élysées, wat me op de volgende bezienswaardigheid brengt.

CHAMPS-ÉLYSÉES + ARC DE TRIOMPHE

De Champs-Élysées is dé winkelstraat van Parijs. Je vindt hier winkels van grote merken maar ook winkels als Zara en H&M. Vergeet vooral niet om een macaron te halen bij Ladurée.

Aan/naast de Champs-Élysées zit de Arc de Triomphe. Dit is een monument die je gezien moet hebben als je in Parijs bent. Het is mogelijk om er boven op te staan om een mooi uitzicht over de stad te hebben maar dit hebben wij niet gedaan.

Arc de Triomphe

 

Macarons eten bij Ladurée!

 

LE MARAIS

Le marais is één van de oudste buurten van Parijs en is zo mooi om lekker doorheen te wandelen! De laatste jaren is deze wijk ook wel echt de place to be in Parijs geworden en dat begrijp ik. Je vindt hier hippe koffietentjes, winkels en echte Franse bakkers.

Ga trouwens niet op zondag naar Le Marais, want dan is vrijwel alles dicht. Hier kwamen wij helaas te laat achter. Handigggggg..

Een aantal leuk hotspots in Le Marais zijn:

Cafe Kitsune
Dit is zoo’n toffe winkel! Ik hou van de kleding in Franse stijl die ze daar verkopen. De winkel ziet er ook echt top uit.

Merci
Merci is een warenhuis die helaas dicht was toen wij er waren, maar ik had hier graag naar binnen gewild! Je kunt hier exclusieve kleding shoppen, woonaccessoires, vintage spullen en nog veel meer. Ook is er een caféetje in de vorm van een bibliotheek.

Boot cafe
Dit is een super klein en ouderwets caféetje waar volgens de locals de lekkerste koffie van Parijs te koop moet zijn. Helaas was ook dit op zondag gesloten, maar even naar binnen kijken was al leuk op zich, wat een mini caféetje!

Season
Een hippe tent waar je kunt lunchen of een vers sapje kunt halen. Helaas was het er toen wij er waren zo druk dat er een wachtrij van een uur was.. No thanks 🙂 Wij zijn toen naar de soort van takeaway van Season gegaan om toch iets te kunnen drinken.

Café Kitsuné

 

Boot café

 

Season takeaway

 

BOOTTOCHT OVER DE SEINE
Dit is iets wat wij hebben gedaan en ik je zeker kan aanraden. Voor 13,50 vaar je een uur over de Seine, langs een aantal bekende gebouwen, onder beroemde bruggen door en uiteraard langs de Eiffeltoren. Je kunt de tickets via deze link kopen. Wij kozen ervoor om de boottocht in de avond te doen zodat je alle lichtjes mooi kon zien, aanrader!

Eiffeltoren vanaf de Seine

 

SHAKESPEARE AND COMPANY
Dichtbij de Notre-Dame (ook een bekende bezienswaardigheid van Parijs, als je er dan toch bent) vind je deze oude, schattige boekenwinkel. Leuk om even naar binnen te lopen, je kijkt je ogen uit!

De metro is trouwens een snelle en goedkope manier om je te verplaatsen. Vraag op een metrostation om een plattegrond met alle lijnen en je hebt gauw door hoe het allemaal werkt. Ook is het leuk om eens een fiets te pakken en van hotspot naar hotspot te fietsen!
Mocht je hier te lui voor zijn kun je altijd een Uber pakken. Download de App en laat je ophalen en vervoeren door de mooie stad.

Als je nu nog niet overtuigd bent om een weekendje Parijs te boeken, weet ik het ook niet meer! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *