BEAUTY

MIJN (CURLY) HAIR ROUTINE!

Mijn eerste blogpost!

Deze wil ik graag wijden aan mijn haar.
Ik heb altijd haar struggles gehad omdat ik slagen heb.. Ik vind slagen (bij mij) dus juist niet mooi, ik wil stijl haar of krullen. Maar goed, we willen altijd hetgeen we niet hebben.

Voorheen stijlde ik mijn haar elke dag, maar het werd er zo dood en dun van dat ik er mee wilde stoppen (dit klinkt super dramatisch, haha). Ik bedacht me dat ik een manier moest vinden om mijn haar te stijlen of krullen zonder hitte.

Als ik mijn haar na het wassen goed borstel en laat opdrogen aan de lucht, heb ik redelijk stijl haar, maar niet zo stijl als ik zou willen. Daar is volgens mij weinig aan te doen, zonder stijltang krijg je je haar niet veel stijler. Dus toen zat er nog maar 1 ding op: krullen maken zonder hitte! Hier had ik vaker over gelezen maar ik had niet echt de behoefte om elke avond met bijvoorbeeld rietjes in mijn haar te zitten zodat ik de volgende dag krullen zou hebben.. Ik heb mijn grote vriend Youtube gebruikt om ‘Curly hair routines’ van andere meiden te bekijken, en zo kwam ik tips tegen waar ik echt iets mee kon! Deze deel ik uiteraard graag met jullie.

manonburema.nl

Na het wassen (met een natuurlijke shampoo en conditioner) droog ik mijn haar met een handdoek. Hierna spray ik met de Gliss-Kur spray (de witte fles) die heeerlijk ruikt in mijn haar. Zo is mijn haar beter door te borstelen, wat ik dan ook doe met mijn roze Tangle Teezer. Ik borstel het terwijl ik op de kop hang (very charming) tot alle knopen er uit zijn. Dan pak ik een beetje Nivea Care & Hold crème en dat kneed ik in mijn haar terwijl ik nog ondersteboven sta.
Ik wissel dit af met mijn haar nat sprayen met water. Het flesje linksboven heb ik gevuld met water, dit kan dus elk willekeurig flesje zijn.

Al met al kneed ik het met Nivea Care & Hold crème en spray ik het met water weer nat als ik voor mijn gevoel nog niet genoeg krullen/slagen heb. Zoals je al kunt raden duurt dit dus wel even voordat het uiteindelijk droog (en krullend!) is.
Als ik ’s ochtends opsta en mijn haar niet was, doe ik de routine opnieuw omdat mijn haar dan vaak een beetje uitgezakt is.
Ik spray mijn haar dan weer nat en kneed het in krullen/slagen met de crème.

Het resultaat!

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is en dat jullie hier wellicht iets aan hebben. Ook als je vrij ‘stijl’ haar hebt van jezelf zou dit echt voor krullen/slagen kunnen zorgen. Ik merk echt dat mijn haar gezonder en voller is geworden sinds ik het niet meer elke dag stijl. Wellicht is dit voor jou ook een optie!
Why don’t give it a try?

3 thoughts on “MIJN (CURLY) HAIR ROUTINE!

    1. De nivea crème helpt bij mij wel echt tegen pluizig haar! De gliss kur spray is meer tegen de klitten na het wassen 🙂 Leuk dat je het gaat proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *