LIFESTYLE

UPDATE: 34 WEKEN ZWANGER!

34 weken! Waar is de tijd gebleven? Ze zeggen altijd dat de weken voorbij kruipen als je zwanger bent maar ik vind dat de tijd echt veel te snel gaat! Er is de afgelopen weken weer veel gebeurd en ik vond dat het wel weer tijd was om jullie bij te praten..

Zo werd ik een paar weken geleden verrast met een babyshower! Ik had het totaal niet zien aankomen. Ik dacht altijd dat ik niet zo ‘dom’ zou zijn om meegelokt te worden en niks door te hebben, maar blijkbaar was ik dat wel, haha. Efraïm zat in het complot en ik kan je vertellen, die kan zo door naar de audities voor GTST. Ik schrok me een hoedje toen ik bij het huis van mijn zus aankwam en ik daar al die lieve mensen bij elkaar zag door wie ik super erg ben verwend!

Ondertussen is mijn buik ook weer goed gegroeid en schopt de kleine echt heel hard, af en toe krijg ik een trap tegen mijn ribben wat niet heel lekker voelt, maar ik blijf het bijzonder vinden om haar zo goed te voelen bewegen.
Bij 32 weken heb ik weer een echo gehad, dit was de eerste weer sinds de 20-weken echo dus ik vond het leuk om de kleine weer te zien. Ook kon Efraïm eindelijk weer eens mee. Tot de 32 weken lag de baby steeds in stuit- of dwarsligging, maar tot onze grote verbazing was ze gedraaid en lag ze goed met haar hoofdje naar onderen. De echoscopiste zag dat de baby al haartjes had, zo lief!

33-WEKEN BUIK!

 

Waar ik in mijn laatste update eigenlijk nog helemaal geen kwaaltjes had, zijn deze helaas in het derde trimester wel ontstaan. Ik wil absoluut niet klagen want het kan altijd erger, maar ik heb regelmatig buikpijn die maar niet weggaat. Zo heb ik het eens 4 dagen achter elkaar gehad, en verder vooral ’s nachts. Hierdoor maakte ik me zorgen om de baby. Dat ik zelf ergens last van heb is vervelend, maar dat is dan maar zo. Ik vind het het allerbelangrijkst dat de baby er niets van meekrijgt en natuurlijk liever niet vroegtijdig komt. Gelukkig was ik bij de verloskundige eerst gerustgesteld dat het met de kleine allemaal goed ging, en dat was ook wel te voelen, ze is mega druk in mijn buik! Wel werd me toen geadviseerd echt rustiger aan te doen omdat de oorzaak van de buikpijn niet bekend was en doordat je (te) druk bent wordt je buik weer geprikkeld en heb je een grotere kans dat je weer buikpijn krijgt. Ik ben iets minder gaan werken en dit ging een paar weken goed.
Helaas kreeg ik vorige week weer buikpijn, en in plaats van dat het wegzakte, werd het na 24 uur ineens erger en verging ik van de pijn. De verloskundige kwam langs en vond het een goed idee om voor de zekerheid naar het ziekenhuis te gaan. Gelukkig was Efraïm thuis.. We stapten in de auto, zonder spullen, want ik hoefde vast niet te blijven dachten we. Helaas dachten ze daar in het ziekenhuis anders over en zijn we een nacht gebleven. Ze hebben heel veel controles en onderzoeken gedaan maar er is geen oorzaak gevonden en de volgende ochtend was de pijn gelukkig erg gezakt. Ik mocht weer naar huis maar moest van de gynaecoloog nu écht rust nemen, want we willen natuurlijk liever niet dat de baby nu al komt. Ik heb dit advies serieus genomen en probeer nu echt rustig aan te doen, al is dat soms best lastig, want wat mag ik nou wel en wat niet.. Dat blijft toch een beetje aanvoelen. Ik heb inmiddels verlof dus heb geen verplichtingen meer en dat is wel heel fijn. De komende weekjes draaien om de laatste voorbereidingen, online shoppen, netflix, boeken en genieten van de laatste weken van mijn zwangerschap!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *