LIFESTYLE

UPDATE: 37 WEKEN ZWANGER!

Met deze mooie termijn vond ik het wel weer tijd voor een update! Mini me is namelijk helemaal ‘af’ en mag dus nu gewoon komen. Ik vind het zo bizar dat ik nu ineens al in deze fase zit. Ik heb al 30 keer gezegd dat ik de tijd vind vliegen maar het is écht zo. Het einde van de zwangerschap komt nu alweer dichtbij en dat betekent dat we bijna papa en mama zijn, een nieuwe fase in ons leven. Als ik er lang over nadenk vind ik het zo bizar! Ik heb er super veel zin in en kan niet wachten om ons kleine frummeltje te ontmoeten. Inmiddels heeft ze de grootte van een ananas zoals de app van Prénatal aangeeft en is ze in principe klaar om geboren te worden. Ik vind het een gek idee dat ze misschien deze week wel komt, maar ook pas over een paar weken kan komen. Zij bepaalt wanneer ze er klaar voor is, wat natuurlijk ook weer iets heel moois heeft.

We zijn deze week weer helemaal goedgekeurd bij de verloskundige. Ze is al helemaal ingedaald en ligt vast in mijn bekken wat betekent dat ze niet meer in een andere houding kan gaan liggen. Dat geeft wel rust gezien ze de eerste periode constant in stuit- of dwarsligging lag. Verder is ze nog steeds lekker beweeglijk (lees: het voelt soms alsof ze de hele boel verbouwt daar binnen) en zelfs dat is fijn om te voelen ondanks dat het nu soms oncomfortabel is voor mij. Ik ben benieuwd hoe dat gaat zijn bij 40 weken, als we dat halen.. Ik ben zo nieuwsgierig hoe lang ik nog met deze bolle buik loop! Soms vragen mensen of ik zelf een gevoel heb of ze eerder of later gaat komen, maar mijn gevoel laat me in de steek, ik heb echt geen flauw idee..

Inmiddels heb ik het meeste van mijn to do lijstje voordat de baby er is afgestreept. Alle babykleertjes, dekentjes en noem maar op zijn gewassen, ik heb het hele huis zo goed als opgeruimd door elke dag 1 deel aan te pakken (nesteldrang), er zijn al boodschappen voor de kraamweek in huis, het ontwerp voor de geboortekaartjes is klaar, de vluchtkoffer staat klaar en zo zijn er wel meer klusjes die ik in mijn verlof al heb kunnen afronden.

BABYWASJES!

 

Wat me ook veel rust geeft is dat Efraïm eindelijk klaar is met zijn interne opleiding van 23 weken bij defensie, hij heeft zijn rode baret gehaald! Ik ben zo trots op hem! Zo’n opleiding is niet niks en dan ook nog een zwangere vrouw thuis hebben zitten en veel van de zwangerschap moeten missen zoals echo’s is niet altijd makkelijk, maar hij heeft het toch maar even gedaan! Het betekent overigens helaas niet dat hij nu wel heel veel thuis is, maar in ieder geval vaker en hij is beter telefonisch bereikbaar. Je moet er toch niet aan denken dat je man niet bij je bevalling kan zijn, het mooiste moment uit je leven..

BARETUITREIKING!

 

Het enige wat ik nog wil doen is de babykamer afmaken. Alles wat nodig is hebben we uiteraard, maar eigenlijk staan alleen de basismeubels er en moet het verder nog leuk aangekleed worden. Hier ga ik de komende weken mee bezig, en dat is zeker geen straf want ik ben al weken op instagram en pinterest naar al die mooie spulletjes aan het kijken die er tegenwoordig zijn voor babykamers! Zodra het kamertje af is, laat ik hem op de blog zien.

Tot de volgende update! Ik ben benieuwd hoeveel er nog komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *