LIFESTYLE

WAT ZIT ER IN MIJN VLUCHTTAS?

Vanaf ongeveer 34 weken zwangerschap wordt er aangeraden om een vluchttas klaar te hebben staan zodat je niets meer hoeft in te pakken zodra je bevalling begint en je klaar bent om naar het ziekenhuis te gaan. Ook als je thuis wilt bevallen is het verstandig om zo’n tas of koffertje klaar te hebben staan voor het geval het toch anders loopt.
Ik ben netjes met 34 weken begonnen mijn spullen in te pakken, per dag bedacht ik weer een paar dingen en stopte ik er weer wat bij. Inmiddels is hij al een tijdje helemaal gereed en voel ik me de perfect voorbereide mommy to be.

Ik heb een koffer, en 2 tassen ingepakt (waarschijnlijk te enthousiast, maar beter te veel dan te weinig mee is mijn motto).
In het koffertje heb ik spullen voor mijzelf, in een rugzak spullen voor Efraïm en eten en drinken, en in onze luiertas heb ik alle spullen voor de baby.

In het koffertje zit:

– Kleding voor in het ziekenhuis (badjas, grote shirts, voedingsbh, voedingshemd, sokken, mega onderbroeken 😉 en kleding om in naar huis te gaan)
– Slippers
– Tasje voor de was
– Tijdschrift
– Een toilettas met verzorgingsspullen (shampoo, douchegel, elastiekjes, vaseline, deo, tandenborstels, tandpasta, make-upremover)
– Een mini toilettasje met een paar make-up producten (die ik waarschijnlijk niet ga gebruiken, maar wie weet, hormonen…. ;-))

In de tas zit:

– Geboorteplan
– Snacks (koekjes, snoep en dextro)
– Drinken
– Bidon (wordt aangeraden omdat je veel ligt en hier dan makkelijk uit kunt drinken)
– Schone kleding voor Efraïm
– Muntgeld (voor een rolstoel of eten uit een automaat o.i.d.)
– Ipad
– Powerbank
– Paspoorten en trouwboekje
– Formulier van het ziekenhuis

In de luiertas zit:

– Een zakje met het eerste rompertje, pakje en mutsje voor de baby in maat 50 (op het zakje heb ik geschreven dat dit het eerste keus pakje is, mocht ik niet in staat zijn dit dan aan te geven, en je weet hoe mannen zijn..)
– Een zakje met een ‘tweede keus’ setje kleding maatje 50, omdat ik denk dat dit handig is mocht het ander pakje niet passen of voor als we langer moeten blijven.
– Een zakje met een setje kleding maat 56. Alhoewel de baby eerder klein dan groot leek op de 20-weken echo weet je het natuurlijk nooit zeker.
– Warm berenpakje die we haar aan kunnen trekken als ze mee naar huis gaat. Deze is maat 56 dus zal sowieso wel passen.
– Cordring (babyvriendelijkere variant op de navelklem)
– Knuffeldoekje
– Speentje
– Omslagdoek
– Gebreid dekentje

Last minute pakken:

Dan zijn er natuurlijk nog een aantal dingen die we nu gebruiken en dus nog niet in kunt pakken, maar wel mee moet nemen naar het ziekenhuis.

– Telefoons
– Portemonnees
– Oplader
– Babyplanner van de verloskundige
En natuurlijk de maxi cosi!

Gezien het mijn eerste bevalling gaat worden weet ik niet of ik veel hiervan nodig zal hebben, maar dat moet je toch ervaren. Ik heb in ieder geval de meeste tips opgevolgd van verschillende sites en neem ik liever te veel dan te weinig mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *