LIFESTYLE

IK BEN ZWANGER!

OMG! Ik ben gewoon zwanger! Het klinkt nog steeds raar als ik dit zeg. Ik kan het eigenlijk nog steeds nog geloven. Vandaag is het vrijdag 16 februari. Precies een week geleden kwamen we er achter. Het was de dag dat ik ongesteld moest worden en dit niet werd. Nu is mijn cyclus niet heel regelmatig dus kwam het niet direct in me op dat ik dan wel zwanger moest zijn. Ik was alleen ’s ochtends een beetje misselijk geweest, verder niets bijzonders maar toch wilde ik graag een test doen, om ‘het uit te sluiten’  zeiden Efraïm en ik tegen elkaar. Ik stuurde Efraïm naar de Kruidvat in het dorp verderop zodat er minder kans was dat hij bekenden tegenkwam en toen hij terug was deed ik direct de test. Ik riep nog naar hem, niet te veel hopen hoor! Ik hield het staafje in de urine, legde hem neer en zat op de grond er naar te kijken. Na een aantal seconden kwam het controle streepje tevoorschijn, en daarna het teststreepje. Hij was de eerste seconden vrij licht en ik wierp een blik met grote ogen naar Efraïm waarop hij zei WAT? Ik zei 2 streepjes?! Inmiddels was het streepje al een stuk donderder geworden en was ie net zo donker als het controlestreepje. Het moest dan wel zo zijn? Na 30 keer naar de test en naar elkaar kijken sprongen de tranen me in de ogen en vloog ik Efraïm in zijn armen. We dansten van vreugde! Wat een geweldig nieuws was dit!
Efraïm zei dat hij het pas echt durfde te geloven als we nog een test deden, een test waarop ‘zwanger’ zou staan en hoeveel weken. Deze bestelde ik zodat we hem de volgende dag in huis zouden hebben. De hele avond heb ik met google doorgebracht, ‘zwanger en nu?’, er gaat zo veel door je heen!

Ik was ’s ochtends al vroeg wakker en deed nog een Kruidvat test, gewoon, voor de zekerheid.. 😉 Ook bij deze verschenen er 2 dikke strepen! Hierna heb ik met smart op de postnl bezorger gewacht. Toen hij aanbelde heb ik het pakketje nog net niet uit zn handen getrokken en ben ik naar boven gerend om de volgende test te doen, de clearblue test. Dit is een digitale en geeft een zenuwslopend zandlopertje aan in de tijd dat hij de uitslag moet aflezen. Na een paar minuten (misschien waren het ook wel seconden maar het voelde langer, haha) verschenen hier de mooiste letters ever: ZWANGER! Ook gaf hij aan 2-3. Dit betekent dat ik op dat moment 4 weken zwanger was, en op dit moment dus 5 weken. Het is nog heel pril en het kan nog misgaan. Dit is iets waar ik heel erg bang voor ben. Je hoort zo veel verhalen om je heen van miskramen. Ik hoop oprecht dat wij dat niet mee hoeven te maken. Ik maak mezelf soms gek, ook omdat ik op dit moment helemaal geen last heb van zwangerschapskwaaltjes denk ik: ‘Ojee is dit wel goed?’ Ik probeer dit los te laten en op mijn lichaam te vertrouwen. Je zorgen maken heeft totaal geen zin. We kunnen op dit moment alleen hopen dat alles goed mag gaan! Op 13 maart hebben we de eerste echo gepland staan en we kunnen nu al niet wachten! Ik kan ook echt niet wachten om het aan de wereld te kunnen vertellen. Ik ben zo benieuwd naar de reacties van mijn familie en vriendinnen! Ik ben niet goed in geheimen en liegen en het voelt soms echt shit dat je niet kan delen wat je allemaal voelt. ‘Hoe was je weekend?’ ‘Ja lekker rustig’. NEE, het was geweldig! Mijn hele wereld staat op zijn kop! Maar goed, een geheimpje samen hebben heeft ook wel iets, en het is allemaal voor het goede doel! Nog even geduld en je niet verspreken Manon! Op 13 maart moet je naar de tandarts! 😉

 

Update 19-02:

Waar ik vorige week nog vrolijk riep dat ik totaal geen last had van zwangerschapskwaaltjes, lig ik nu beroerd in bed. Gister was ik ook al misselijk bij het wakker worden, maar lang niet zo erg als vandaag. Ik haat overgeven dus ik hoop dat dat me bespaard blijft. Efraïm heeft een crackertje met hagelslag voor me gesmeerd. Hij had croissantjes in de oven gedaan om mee te nemen naar zijn werk maar de lucht die daardoor nu in huis hangt kan ik niet uitstaan terwijl ik die croissantjes normaal gesproken juist super lekker vind. Het zal er wel bij horen! Het is trouwens 06:15. Ik ben al een half uur wakker, op mijn vrije dag. Mijn ritme is nu al veranderd, ’s avonds rond 9 uur val ik in slaap en rond 6:00 word ik dan wakker omdat ik genoeg heb geslapen. Ook zoiets geks!

Ik ben blij dat ik vrij ben nu ik me zo voel, maar vrees voor de komende dagen waarop ik moet werken om 8:00. Hoe doen zwangere vrouwen dat? Werken met ochtendmisselijkheid? Ten eerste kom ik mn bed niet uit als ik me zo voel, ik lig te trillen nu ik dit type.. En als je dan wel op je werk bent beland en daar bijvoorbeeld elke keer moet overgeven, hoe houd je de schijn dan nog op? Ik wil niet dat mijn collega’s het eerder weten dan mijn ouders.. Issues! We zien het wel, ik hoop dat het allemaal een beetje meevalt. Ondanks dat ik me nu zo voel ben ik nog steeds super dankbaar dat ik het mee mag maken.

 

Update 05-03:

Ik voel me super goed, gelukkig is het bij die ene ochtend gebleven! Ik heb eigenlijk weinig kwaaltjes, wat me ook wel weer onzeker maakt. Je hebt nu alleen de test gedaan (nouja, 3 tests) en verder nog geen bevestiging en niets gezien. We moeten nog een week wachten voor we naar de verloskundige mogen. Ik heb er zo’n zin in maar tegelijkertijd vind ik het ook heel spannend! Als het maar op de goede plek zit, en zou het er 1 zijn of toch 2? Ik heb op de één of andere manier wel vaker gedacht dat ik een tweeling zou krijgen. Pff dat lijkt me wel zwaar hoor! Maar we gaan het zien!
Het wordt steeds lastiger om het geheim te bewaren, ik moet er echt om denken dat ik me niet verspreek!

 

Update 12-03:

Nog steeds voel ik me heel goed en heb ik weinig last van kwaaltjes. Morgen hebben we eindelijk de echo en intake bij de verloskundige, we hebben er zin in maar tegelijkertijd is het ook wel heeeeel spannend!

 

Update 13-03:

YES YES YES! Op de echo hebben wij een kindje IN de baarmoeder met een kloppend hartje gezien! We zijn zo blij! Nu begint het ‘echt’ te worden! Ik voel me zo trots met die prachtige echofoto’s en weet nu gewoon zeker dat er leven in mijn buik zit. Ik had op de één of andere manier gewoon echt die bevestiging nodig. We hebben heel veel informatie gekregen en direct een volgende afspraak ingeplant. Deze staat op 27-03. Dit is dan de termijnecho. Dit betekent dus ook dat we het daarna gaan vertellen aan de wereld! 30 maart komt mijn vader thuis van uitzending dus dit lijkt ons een hele mooie dag om dit met onze familie te delen. Ik kan niet wachten! De uitgerekende datum was eerst trouwens 19 oktober, op de verjaardag van mijn moeder, maar is verzet naar 17 oktober, ook helemaal prima! We zijn zo blij en uit blijdschap heb ik een paar babykleertjes besteld bij H&M. 2 Super lieve mutsjes met oortjes en een panterprintlegging. Efraïm zijn mening was iets anders dan die van mij over de legging, want wat als het een jongetje wordt? Maar ik vind in deze ‘genderneutrale’ tijd dat jongetjes ook prima panterprint kunnen dragen hoor 😉 Ik denk trouwens zelf altijd al dat ik alleen maar jongens ga krijgen, en dat dit dus ook een jongetje is. Efraïm zei eerst een meisje maar neigt nu ook naar jongen.. We zijn zo benieuwd en denken dan ook dat we met 15 weken een geslachtsbepaling/pretecho gaan inplannen. Dan kan ik daarna écht losgaan met shoppen en babykamer inrichten en ik heb wel zin in een genderreveal party!

 

Update 24-03:

De afgelopen weken heb ik lekker op mijn roze (of toch blauwe?) wolk gezeten. Ik voel me nog steeds super goed en ben hier zo blij mee! Zo kan ik optimaal genieten van dit eerste trimester. Gister is er iemand bij me geweest die me informatie heeft gegeven over Moeders voor Moeders. Dit is een stichting die urine van zwangere vrouwen verzamelt zodat de HCG eruit gehaald kan worden en hiermee kunnen ze het geneesmiddel Pregnyl maken. Dit geneesmiddel helpt stellen toch zwanger te kunnen worden. Want wist je wel dat één op de zes stellen in Nederland moeite heeft om zwanger te kunnen worden?

Toen ik dit hoorde vond ik dit echt veel en bedacht ik me geen moment. Het is voor mij een kleine moeite om mijn urine op te vangen wanneer ik thuis ben en dit in de geleverde flessen over te gieten en 1 keer per week buiten te zetten zodat het kan worden opgehaald. Het voelt goed om een steentje te kunnen bijdragen aan deze stichting!

Aanstaande dinsdag hebben we de termijnecho, ook wel 12-wekenecho genoemd. Na deze echo, mits hij positief is, is de kans op een miskraam een stuk kleiner dan in het begin. Daarom vertellen de meeste stellen het daarna pas aan de rest van de wereld, zo ook wij. Ik heb er zo’n zin in!

 

Update 30-03:

We zijn zo blij! Afgelopen dinsdag hebben we de termijnecho gehad. De baby groeide goed en had het goed naar zijn of haar zin in mijn buik aan de bewegingen te zien. Ik ben zelfs 6 dagen vooruitgezet wat dus betekent dat ik nu al 12 weken en 1 dag zwanger ben! Dus ik zit in de zogenoemde ‘safe zone’. De kans op een miskraam is nu sterk verminderd en dit geeft me zo’n goed gevoel! Mijn nieuwe uitgerekende datum is 11 oktober en daar blijft het op staan. We hebben mooie echofoto’s mee naar huis gekregen en deze gaan we in lijstjes doen en aan de mensen geven aan wie we het gaan vertellen de komende dagen. Eindelijk!

Update 03-04:

The word is out! Vrijwel iedereen om ons heen weet het nu. Het is zo fijn om er eindelijk openlijk over te mogen praten en niet te hoeven nadenken bij alles wat ik zeg. We hebben allemaal zulke lieve reacties gehad! Dat doet je weer beseffen hoeveel lieve mensen je om je heen hebt!

 

De komende tijd zal ik met name over de zwangerschap bloggen omdat dit me super leuk lijkt maar ik ga nog steeds outfits posten. Doordat ik mijn meeste broeken niet meer pas en de meeste zwangerschapskleding vrij oubollig is moet ik creatiever zijn met outfits en dit is denk ik leuk om met jullie te delen! Als jullie nog ideeën hebben voor blogposts die jullie willen lezen op mijn blog, over bijvoorbeeld de zwangerschap, laat het me weten!

3 thoughts on “IK BEN ZWANGER!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *